Go Back Email Link

Apulisk Focaccia

Originalrecept av: Galantino
Tillagningstid 3 timmar
Portioner 4 Personer

Utrustning

  • Ugn
  • Ugnsform Minst 30cm i diameter.

Ingredienser
  

  • 500 g Mjöl
  • 100 g Potatis
  • 300 g körsbärstomater
  • 250 ml Varmt vatten
  • 25 g Bakjäst
  • 1 tsk salt
  • Galantino Extra Virgin Olivolja
  • Oregano & salt efter smak

Instruktioner
 

  • Mosa potatisen.
  • Lägg ut mjöl på en bra arbetsyta och lägg potatismosen i mitten.
  • Häll över 30 g Galantino Olivolja Extra Virgin, bakjästet och salt.
  • Börja arbeta degen och tillsätt det ljumna vattnet lite i taget tills du får en slät, lättbearbetad och mjuk deg.
  • Ta fram en ugnsform och olja in den lätt.
  • Häll lite olja i dina händer så du lättare kan arbeta ut degen. Kavla ut degen med dina händer tills du får en tjocklek på runt 1-2 cm.
  • Skär körsbärstomaterna på mitten.
  • I mitten av degen lägger du på körsbärstomaterna och trycker till lätt.
  • Krydda med oregano, salt och mycket olivolja.
  • Ställ undan degen på ungsformen och låt den jäsa i cirka 2 timmar.
  • Sätt på ugnen på 220 grader och baka brödet i cirka 30 minuter i mitten av ugnen.
  • Färdigt!