Tagliata med tryffel
Originalrecept av: Savini Tartufi
Tagliata är en klassisk italiensk grillrätt som innefattar skivat grillat nötkött, gärna i kombination medsallad och parmesan - fullända denna rätt med Savinis läckra tryffeltillbehör!
Tillagningstid 10 minuter minuter
- 500-750 g Styckbit av nöt eller färdigskivat. Chianina är varmt rekommenderat.
- Olivolja Extra virgin
- 1 frp skivad tryffel
- Tryffelsalt
Tänd grillen och förbered för grillning med direkt värme ,cirka 180-200°.
Precis när du satt igång grillen så smörj den lätt med ett torkpapper fuktat med olivolja.
När grillen nått sin idealtemperatur, grilla din köttbit över direktvärme på bägge sidor - håll koll på innertemperaturen för önskad tillagning på köttet.
När köttet är färdiggrillat, ta av från grillen och strö över tryffelsaltet efter smak.
Låt köttet vila en liten stund och skär sedan upp köttet diagonalt i skivor.
Toppa av med lite olivolja.
Lägg tryffelskivorna ovanpå och servera med exempelvis ruccola, riven parmesan, sallad och tomat.
Låt väl smakas!