Go Back Email Link

Friterad fisk-& skaldjur med grönsaker

Originalrecept av: Galantino
Tillagningstid 1 timme
Portioner 4 Personer

Ingredienser
  

  • 300 g Räkor
  • 300 g Bläckfisk
  • 200 g Lax
  • 200 g Zucchini
  • 200 g Paprika
  • Galantino Extra Virgin Olivolja

För frityrsmeten

  • Mjöl
  • Salt

Instruktioner
 

  • Rensa bläckfisken och räkorna genom att ta bort deras huvuden. Låt laxen rinna av och torka väl.
  • Skär bläckfiskarna i remsor och laxen i bitar. Skala zucchinin och paprikorna och skär till medelstora stavar.
  • Blanda fisken och grönsakerna, doppa dem i mjöl och stek allt i Galantino Extra Virgin Olivolja på 180 ° C tills allt fått en fin gyllenbrun färg.
  • Låt fisken och grönsakerna rinna av väl och torka på pappershanddukar. Smaka av med salt och servera direkt.