Tvätta bönorna och lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten, selleri, lök och salt. Sjud i ca 30 minuter.
När sellerin och löken är genomkokta, ta ur alla ingredienserna från kastrullen och blanda allt med Galantino Extra Virgin Olivolja tills du får en slät kräm.
Skölj bläckfisken under rinnande vatten, ta bort eventuellt skräp, låt dem rinna av väl och skär upp i bitar.
I en stekpanna, tillsätt 2 matskedar olivolja och en vitlöksklyfta. stek vitlöken tills den fått en lätt brun färg och tillsätt sedan bläckfisken; låt koka i några minuter.
Koka upp en stor kastrull med vatten och koka cavatellipastan tills den är "al dente" (inte för mjuk eller överkokt).
Rör i pastan med bläckfisksåsen och servera.
Börja med en bädd av bondbönpuré, sedan lägger du cavatelli-pastan med bläckfisken på toppen. Krydda med en liten touch av olivoljan.