Go Back Email Link

Cavatelli med bläckfisk- och bondbönapuré

Originalrecept av: Galantino
Tillagningstid 40 minuter
För bondbönorna 10 timmar
Portioner 4 Personer

Utrustning

  • 2 Kastrull
  • 1 Stekpanna

Ingredienser
  

  • 320 g Cavatelli-pasta
  • 500 g Torkade bondbönor
  • 200 g Bläckfisk
  • 50 g Selleri
  • 30 g Lök
  • Galantino Extra Virgin Olivolja
  • Vitlök Efter smak
  • Persilja Efter smak

Instruktioner
 

Förbedelser dagen innan

  • Dagen innan rätten skall tillagas, blötlägg bondbönorna och låt stå i en bunke över natten.

Tillagning

  • Tvätta bönorna och lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten, selleri, lök och salt. Sjud i ca 30 minuter.
  • När sellerin och löken är genomkokta, ta ur alla ingredienserna från kastrullen och blanda allt med Galantino Extra Virgin Olivolja tills du får en slät kräm.
  • Skölj bläckfisken under rinnande vatten, ta bort eventuellt skräp, låt dem rinna av väl och skär upp i bitar.
  • I en stekpanna, tillsätt 2 matskedar olivolja och en vitlöksklyfta. stek vitlöken tills den fått en lätt brun färg och tillsätt sedan bläckfisken; låt koka i några minuter.
  • Koka upp en stor kastrull med vatten och koka cavatellipastan tills den är "al dente" (inte för mjuk eller överkokt).
  • Rör i pastan med bläckfisksåsen och servera.
  • Börja med en bädd av bondbönpuré, sedan lägger du cavatelli-pastan med bläckfisken på toppen. Krydda med en liten touch av olivoljan.