Go Back Email Link

Pistagedessert

Originalrecept av: Gran Cucina
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 8 port

Ingredienser
  

Pistagesockerkaka

  • 5 st äggvitor
  • 0,75 dl socker
  • 3 st äggulor
  • 1,75 dl florsocker
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 1,5 dl pistagenötter

Fyllning

  • 40 g Vit choklad
  • ½ st Citron (rivet skal + 3 msk citronsaft)
  • 1 dl Gran Cucina Pistagekräm

Smetanakräm

  • 2 dl Smetana
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 1 st Citron, rivet skal
  • Citronsaft, efter smak

Garnering

  • Pistagenötter
  • Flingsalt

Instruktioner
 

  • Vispa äggvitor och strösocker till en styv maräng. Vispa ägg och äggulor fluffigt tillsammans med florsockret, vänd i marängen försiktigt.
  • Sikta i vetemjöl och mixade pistagenötter, blanda försiktigt!
  • Häll och bre ut smeten på en braspanna med bakplåtspapper och grädda ca 6 minuter. Stjälp upp botten på ett sockrat bakplåtspapper, dra försiktigt av bakplåtspappret.
  • Smält den vita chokladen och tillsätt citronskal och citronsaften.

Smetanakrämen

  • Vispa smetana, florsocker och vaniljsocker lite lätt i en bunke. Tillsätt grädden lite itaget och vispa med elvisp tills det blir en fast och fin kräm. Blanda till sist ner citronskal och citronsaft. Smaka av med citronsaft efter tycke och smak.

Montering

  • Skär ut 16 lika stora bitar av kakan alternativt stansa utmed ett glas.
  • Börja med en msk pistagekräm och lägg på en kakbit. Skeda på den ljumna choklad/citronkrämen på kakan.
  • Lägg på 1,5 msk smetanakräm.
  • Bred pistagekrämen på båda sidorna av de andra 8 bitarna och lägg dem på underdelarna.
  • Täck med smetanakräm efter smak och garnera med hackade pistagenötter och toppa med lite flingsalt.
  • Smaklig måltid!