Go Back Email Link

Rocky road på påskrester

Originalrecept av: Barú
Vem gillar inte en bra äggjakt? Men vad ska man göra med alla de där chokladäggen?
Många gånger vill vi trycka i oss alltihop på en gång. Men oavsett hur mycket man försöker så blir där alltid mer än några rester över. Så här har vi ett recept som gör dina påskäggs-rester till en härlig Rocky Road! Det är enkelt och kul att göra och det är bara din fantasi som sätter gränserna. Så samla ihop dina chokladrester och låt oss sätta igång!
Tillagningstid 30 minuter

Utrustning

  • Värmetålig skål

Ingredienser
  

För detta recept väljer du själv vilka ingredienser du skall ha, men här kommer några rekommendationer:

  • Baru Marshmallows ljus choklad salt karamell OBS! Finns i flera smaker!
  • Kakor i bitar
  • Påskgodis (kanderade ägg, gelégodis etc)

Instruktioner
 

  • Börja med att lägga all choklad i den värmetåliga skålen.
  • Sätt igång en kastrull med vatten fyllt upp till hälften och låt det börja koka.
  • När vattnet kokar, placera din skål över kastrullen så värmen från det kokande vattnet smälter chokladen.
  • Vispa runt chokladen med jämna mellanrum och håll koll så chokladen inte bränns.
  • Nu kan du tillsätta alla dina goda tillbehör! Mixa runt alla ingredienserna ordentligt så chokladen täcker alltihop.
  • Lägg i bakplåtspapper i en mellanstor ugnsform. Häll över alla ingredienserna i ugnsformen och ställ in i kylen och låt svalna i cirka 2 timmar.
  • När de två timmarna gått, ta ut den nu stelnade choklad och hacka upp i block/bitar efter tycke.
  • Låt smaka!