STÄNG

HANDLA RECEPT INSPIRATION BILDBANK BLI ÅTERFÖRSÄLJARE OM FÖRETAGET KONTAKT

STÄNG

KATALOGER & BLANKETTER PROFIL ORDERHISTORIK LOGGA UT
×

Upptäck och inspireras av god smak från GastronomiLeverantören!

Typ av mat:
Typ av Måltid
Nyckelord:

Stekt Lax med tomat-& örtsalsa

Originalrecept av: NOMU
Relaterade nyckelord Nomu, Nomu Seafood Rub
Tillagningstid 1 timme
Måltid Huvudrätt
Kök Fisk -& Skaldjur
Portioner 4 portioner

Utrustning

  • Stekpanna
  • Tång/Hålslev
  • Kastrull

Ingredienser
  

  • 5 st Plommontomater
  • 1 st liten chalottenlök, mycket fint tärnad
  • 1/3 dl E.V Olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 st Röd chili, fint tärnad valfritt
  • 1 tsk havssalt
  • Svartpeppar valfritt
  • 1/2 tsk Socker
  • 1 st Stort knippe italiensk persilja och/eller basilika, grovt hackad

TILL SERVERING

  • 16 st Sparrisspjut
  • 4 st Färska laxfiléer, skinnet borttaget
  • Virgin Olivolja
  • Havssalt
  • Nomu Seafood Rub

Instruktioner
 

  • Dela tomaterna på mitten och ta bort kärnorna. Skär i fina strimlor och sedan i små tärningar. 
  • Fräs schalottenlöken i olivoljan tills den är mjuk och genomskinlig. Tillsätt vitlök och chili och fräs i ytterligare 2 minuter. 
  • Ta av från värmen och vänd ner den tärnade tomaten. 
  • Tillsättolivolja och smaka av med havssalt, svartpeppar och socker och rör om.
  • Blanchera sparrisen i en kastrull med kokande vatten i 2 minuter. 
  • Ta bort dem med en tång eller en hålslev och släpp dem i en skål med isvatten i 30 sekunder för att förhindra att de kokar ytterligare. 
  • När duär redo att servera, värm dem helt enkelt igen i en kastrull eller i mikron meden klick smör.

FÖR LAXEN

  • Placera en non-stick panna på hög värme. 
  • Ringla olivolja på laxen och krydda med havssalt och Nomu Seafood rub.
  • Lägg i pannan med serveringssidan först och stek på alla sidor tills de är mycket gyllene och krispiga på utsidan men fortfarande lite rosa inuti. 
  • Servera laxen med en rejäl skopa tomatsalsa och den nyblancherade sparrisen.

Tips!

  • Den här salsan är utsökt på omeletter, stekt tonfisk, räkor och kräftoreller helt enkelt skedad över grillad bruschetta. Om du serverar dettatill en asiatisk rätt, använd koriander istället för basilika. 

0
Din varukorg