Romanesco Tabbouleh med Belberry Grön Gurka & Lime-vinäger
Utrustning
- Stor skål
Ingredienser
- 1 st Romanesco-broccoli
- 4 st Tomater
- 1/4 st Gurka
- 1/2 st Röd Paprika
- 100 g Pecannöter
- 4 msk Persilja
- 4 msk Mynta
- 4 msk Basilika
- 4 msk Pinjenötter
- 1 st Liten chilipeppar
- 1 st Chalottenlök
Dressing:
- 2 msk Belberry Limevinäger
- 2 msk Belberry Grön Gurkavinäger
- 4 msk Olivolja
- 2 st Vitlöksklyftor
- Svartpeppar
- Salt
Instruktioner
Förberedelser:
- Tärna tomat, gurka och paprika i små bitar. Finhacka chalottenlöken.4 st Tomater, 1/4 st Gurka, 1/2 st Röd Paprika, 1 st Chalottenlök
- Finhacka pecannötterna.4 msk Pinjenötter
- Förbered och finhacka persilja, mynta och basilika.4 msk Persilja, 4 msk Mynta, 4 msk Basilika
- Finhacka chilin.1 st Liten chilipeppar
Dressingen
- Blanda alla dressing-ingredienser i en skål – pressa i vitlöksklyftorna. Smaksätt med salt och peppar.2 msk Belberry Limevinäger, 2 msk Belberry Grön Gurkavinäger, 4 msk Olivolja, 2 st Vitlöksklyftor, Svartpeppar, Salt
Upplägg och sammanställning
- Skär romanesco-broccolin i småbitar och lägg i en stor skål.1 st Romanesco-broccoli
- Tillsätt alla grönsaker,kryddor och chilin, samt de finhackade pinjenötterna och de hela pecannötterna.1 st Romanesco-broccoli, 4 st Tomater, 1/4 st Gurka, 1/2 st Röd Paprika, 100 g Pecannöter, 4 msk Persilja, 4 msk Mynta, 4 msk Basilika, 4 msk Pinjenötter, 1 st Liten chilipeppar, 1 st Chalottenlök
- Släng runt alla ingredienserna i skålen och slutligen tillsätt dressingen. Mixa runt en sista gång.
- Redo för servering!
Produkt/er som ingår:
-
Gurkvinäger62.00 /st
-
Limevinäger62.00 /st