Tillbaka till receptsidan
Stubb's
Pulled Pork Stuffed Potato Skins
Ugnsrostade små potatishalvor som fylls med saftig pulled pork, smält ost, krämig gräddfil och het-söt barbecuesås – ett perfekt plock eller förrätt med wow-faktor!
Originalrecept från Stubb's. Detta recept har konverterats och översatts till svenska av GastronomiLeverantören. Originalrecept finns på: https://www.mccormick.com/stubbs/recipes/appetizer/pulled-pork-stuffed-potato-skins
Typ av kök:
Amerikanskt
Måltidstyp:
Förrätt

Ingredienser:
- 2 msk smör, smält
- 225 g pulled pork
- 2,4 g riven cheddarost
- 0,6 dl Stubb's Sweet Heat BBQ-Sås
- 0,8 dl gräddfil
- 3 st salladslökar, hackade
- (valfritt) - olivolja, till pensling
- kosher- eller flingsalt
Instruktioner
- 1Värm ugnen till 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper. Dela potatisarna på längden. Pensla alla snittytor och skal med olivolja och lägg dem med snittytan nedåt på plåten. Strö generöst med salt. Baka i 25–30 minuter tills potatisarna är mjuka (testa med en liten kniv).
- 2Låt potatisarna svalna något. Gröp försiktigt ur innanmätet med en sked, men lämna ett skal med ca 8 mm tjock kant. Tips: skär gärna ett spår runt kanten med kniv innan du skopar – det underlättar.
- 3Höj ugnsvärmen till 245°C. Lägg tillbaka potatisskalen med snittytan uppåt på plåten. Pensla insidan med smält smör och strö lite mer salt. Grädda i 8–10 minuter tills de fått lätt krispig yta.
- 4Fyll varje potatishalva med pulled pork och toppa med ost. Gratinera i ytterligare ca 5 minuter tills osten smält.
- 5Ringla över barbecuesås, klicka på gräddfil och strö över salladslök. Servera genast – gärna med extra sås vid sidan!