Tillbaka till receptsidan
Stubb's
Stubb's Jam Jar Chili & Cornbread
En kul och smakrik twist på klassisk chili – serverad i glasburkar med ett gyllene lager majsbröd på toppen!
Originalrecept från Stubb's. Detta recept har konverterats och översatts till svenska av GastronomiLeverantören. Originalrecept finns på: https://www.mccormick.com/stubbs/recipes/soup-stew-chili/stubbs-jam-jar-chili---cornbread
Typ av kök:
Amerikanskt
Måltidstyp:

Ingredienser:
- 1,2 dl chilipulver
- 3 dl gul lök, tärnad
- 3 msk hackad vitlök
- 2,4 dl ljus lageröl
- 3,6 dl köttbuljong
- 0,8 dl honung
- 1,2 dl Stubb's Spicy BBQ-Sås
- 2 st burkar (à ca 425 g) tomatsås
- 1 st burk (ca 340 g) tomatpuré
- 1,5 msk salt
- 2 tsk vinäger
- 1,5 msk spiskummin
- 1,5 msk svartpeppar
- 2 st förpackningar färdig cornbreadmix (till smetstadiet)
- 8 st syltburkar à ca 3,5 dl (12 oz)
Instruktioner
- 1Bryn nötfärsen i en stor gryta tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och chilipulver och fräs i ytterligare några minuter.
- 2Häll i öl, köttbuljong, honung, barbecuesås, tomatsås, tomatpuré, vinäger, salt, peppar och spiskummin. Rör om och låt sjuda i ca 45–60 minuter tills chilin tjocknat.
- 3Förbered under tiden majsbrödssmeten enligt anvisningarna på förpackningen (men grädda inte).
- 4Värm ugnen till 200°C.
- 5Fördela 1 dl (ca 1 cup) chili i varje glasburk. Toppa med ca 0,6 dl (1/4 cup) av majsbrödssmeten.
- 6Placera burkarna på en ugnsplåt och grädda i mitten av ugnen i 10–15 minuter tills majsbrödet fått fin gyllene färg.
- 7Låt burkarna vila i ca 15 minuter innan servering – perfekt som festlig rätt eller picknickmiddag!