Tillbaka till receptsidan
Pastificio del Colle
Pasta Tagliolini med lax & zucchini
Pasta Tagliolini med lax & zucchini är en härligt krämig och smakrik rätt som kombinerar den fina texturen av tagliolini-pasta med den milda sältan från lax och den fräscha sötman från zucchini. Denna rätt är perfekt för både vardag och fest och går snabbt att tillaga.
Originalrecept från Pastificio del Colle. Detta recept har konverterats och översatts till svenska av GastronomiLeverantören. Originalrecept finns på: https://www.pastificiodelcolle.it/ricetta/tagliolini-picasso-salmone-e-zucchine/
Typ av kök:
Italienskt
Måltidstyp:
Huvudrätt

Ingredienser:
- 400 g Pastificio del Colles Tagliolini Picasso
- 50 ml fiskbuljong
- 100 g laxfilé
- 2 st zucchini
- 6 st myntablad
- Olivolja efter smak & behov
Instruktioner
- 1Börja med att förbereda fiskbuljongen.
- 2 Tillsätt den filéade och strimlade laxen i den förberedda fiskbuljongen.
- 3Stek zucchinin, som har skurits i julienne-strimlor, och tillsätt olivolja samt mynta.
- 4Koka Tagliolini Picasso al dente. (tillagningsanvisningar finns på förpackningen)
- 5 Blanda pastan med buljongen och laxen.
- 6 Garnera med zucchinin och servera rätten varm.