Tillbaka till receptsidan
Mrs Darlington
Citroncurd Glass-Terrin
"Jag har i många år fått härliga kommentarer från våra kunder om hur mycket de älskar min Lemon Curd. Den är inte bara god att bre på rostat bröd, muffins och crumpets! Här är ett recept från Darlington-familjens kokbok som passar perfekt som efterrätt eller en somrig treat. Ännu bättre – det kräver ingen tillagning!"
Originalrecept från Mrs Darlington. Detta recept har konverterats och översatts till svenska av GastronomiLeverantören.
Typ av kök:
Engelskt
Måltidstyp:
Dessert

Ingredienser:
- 1 Burik Mrs Darlington’s Legendary Lemon Curd
- Rivet skal av 1 citron
- 3 st Ägg
- 100 g Strösocker
- 3 dl Vispgrädde
- 2 st marängskal - krossade i små bitar
Instruktioner
- 1Klä en 1-liters brödform med plastfolie och lägg 4-5 klickar lemon curd i botten av formen.
- 2Vispa ägg och socker över ett vattenbad med sjudande vatten tills volymen har fördubblats och smeten blivit tjock (en elvisp fungerar bäst).
- 3Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills smeten är helt kall, detta tar cirka 10 minuter.
- 4I en separat skål, vispa grädden och citronskalet tills den precis börjar tjockna.
- 5Vänd försiktigt ner äggsmeten i grädden tills allt är ordentligt blandat, och rör sedan ner den krossade marängen.
- 6Häll försiktigt en del av glassmeten i brödformen, lägg på lite mer lemon curd, och upprepa detta lager för lager tills all smet och lemon curd är tillsatt.
- 7Täck formen med plastfolie och frys i minst 4 timmar.
- 8Tips! Glöm inte att ta ut glass-terrinen 10 minuter före servering, så att den blir lättare att skära och njuta av!