Tillbaka till receptsidan
Mrs Darlington
Frisk & Syrlig Lime-cheesecake
Denna cheesecake är riktigt uppfriskande och syrlig – dessutom snabb och enkel att göra! Om du har ont om tid kan den även förberedas upp till 24 timmar i förväg.
Originalrecept från Mrs Darlington. Detta recept har konverterats och översatts till svenska av GastronomiLeverantören.
Typ av kök:
Engelskt
Måltidstyp:
Dessert
Receptanteckningar:
Kyltid: Minst 1 timme 30 minuter. Du behöver en 20 cm (8 tum) låg springform.

Ingredienser:
- För botten:
- 100 g Digestivekex
- 50 g Smör
- 1 msk strösocker
- Fyllning:
- 250 g mascarpone
- 1 burk (ca 375g) kondenserad mjölk (helfet)
- Saft från 1 liten citron
- 3 msk Mrs Darlington’s Lime Curd
- Rivet skal & saft av 2 limefrukter
Instruktioner
- 1Krossa digestivekexen till fina smulor med en brödkavel.
- 2Smält smöret i en kastrull och rör ner kexsmulorna och sockret.
- 3Tryck ut blandningen i botten av en 20 cm springform, använd en sked för att jämna till ytan. Ställ i kylskåpet för att stelna.
- 4Lägg mascarpone och kondenserad mjölk i en skål och vispa med en elvisp tills smeten är slät.
- 5illsätt limesaft, lime curd, nästan allt rivet limeskal (spara lite till dekoration) samt citronsaften. Vispa igen tills fyllningen är krämig.
- 6Häll fyllningen över den kylda kexbotten och jämna till ytan.
- 7Täck med plastfolie och låt cheesecaken stelna i kylen i minst 2 timmar.
- 8Dekorera med det sparade rivna limeskalet innan servering.