Tillbaka till receptsidan
Mrs Darlington
Korv med Rödlökssås
Den ultimata "bangers and mash"! Saftiga korvar serverade i en rik och smakfull rödlökssås.
Originalrecept från Mrs Darlington. Detta recept har konverterats och översatts till svenska av GastronomiLeverantören.
Typ av kök:
Engelskt
Måltidstyp:
Huvudrätt

Ingredienser:
- 1 msk Solrosolja
- 8 st Fläskkorvar
- 1 st Gul lök - tunt skivad
- 300 ml oxbuljong (gjord med ½ buljongtärning)
- 1 msk Worchestershiresås
- 1 Burk Mrs Darlington’s Red Onion Marmalade
- 2 tsk Majsstärkelse (Maizena)
- 1 Msk Kallt vatten
- • Salt & peppar – efter smak
Instruktioner
- 1Värm solrosoljan i en stor non-stick stekpanna på medelhög värme.
- 2Lägg i korvarna och stek dem, vänd dem då och då, tills de fått en gyllenbrun yta.
- 3Tillsätt den skivade löken, sänk värmen något och stek i 8–10 minuter, rör om regelbundet tills löken är mjuk och korvarna genomstekta.
- 4Häll i oxbuljongen, tillsätt Worcestershiresås och burken med röd lök-marmelad. Låt småkoka i 3 minuter, rör om då och då.
- 5Blanda majsstärkelsen med det kalla vattnet i en liten skål tills det är slätt.
- 6Häll blandningen i pannan med korvarna och rör om. Låt småkoka i 1–2 minuter, tills såsen tjocknar.
- 7Smaka av med salt och peppar.
- 8Tips! Servera med krämig potatismos eller en bakad potatis för en klassisk brittisk bangers & mash middag!