Räkor med Pärlcouscous & Mango-chutney
Läcker skaldjursrätt
Ingredienser
- 24 st Jätteräkor
- 2 dl Olivolja
- 10 g Baharat kryddblandning
- Färsk koriander
- 400 g Pärlcouscous (En större form av couscous där grynen har storleken och formen av små pärlor.)
- 5 cl Belberry Mangovinäger
För chutneyn:
- 1 dl Olivolja
- 2 g spiskummin
- 2 g korianderfrön
- 200 g Purjolök
- 200 g Mango
- 1 dl Belberry Mangovinäger
Instruktioner
Förberedelser:
- Börja med att koka upp pärlcouscous på låg värme. Följ anvisningarna på förpackningen.400 g Pärlcouscous
- Skölj och hacka purjolöken.200 g Purjolök
- Tärna mangon i bitar.200 g Mango
Chutney:
- Medan couscousen kokas, Hetta upp lite olivolja i en stekpanna, lägg i kryddorna och stek purjolöken (spara lite purjolök för garnering) på hög värme tills den fått fin konstistens.2 g spiskummin, 2 g korianderfrön, 200 g Purjolök
- Sänk värmen och lägg i mangon och mangovinägern. Låt sjuda i 10 minuter med lock på.200 g Mango, 1 dl Belberry Mangovinäger
Räkorna:
- Hetta upp en stekpanna/grillpanna med olivolja, och lägg i baharat-kryddblandningen.10 g Baharat kryddblandning, 2 dl Olivolja
- Lägg i räkorna och rör runt så de blandas med kryddorna. Tillaga tills räkorna blivit krispiga och fått fin färg.24 st Jätteräkor
- Häll av vattnet från couscousen som bör vara färdig vid det här laget. Spola snabbt under ljummet vatten och lägg tillbaka i kastrullen. Couscousen skall fortfarande vara ljummen.
- Blanda i cirka ½ dl olivolja och mangovinägern med couscousen.5 cl Belberry Mangovinäger
Uppläggning:
- Lägg upp couscousblandningen på önskad servis och fördela ut chutneyn över den. lägg sedan på räkor i önskad mängd och garnera med färsk koriander och lite purjolök.Färsk koriander
- Njut av din läckra skaldjursrätt!
Produkt/er som ingår:
-
Mangovinäger62.00 /st