STÄNG

HANDLA RECEPT INSPIRATION BILDBANK BLI ÅTERFÖRSÄLJARE OM FÖRETAGET KONTAKT

STÄNG

KATALOGER & BLANKETTER PROFIL ORDERHISTORIK LOGGA UT
×

Upptäck och inspireras av god smak från GastronomiLeverantören!

Typ av mat:
Typ av Måltid
Nyckelord:

Räkor med Pärlcouscous & Mango-chutney

Originalrecept av: Belberry
Läcker skaldjursrätt
Relaterade nyckelord Belberry, Mangovinäger
Tillagningstid 25 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 pers

Ingredienser
  

  • 24 st Jätteräkor
  • 2 dl Olivolja
  • 10 g Baharat kryddblandning
  • Färsk koriander
  • 400 g Pärlcouscous (En större form av couscous där grynen har storleken och formen av små pärlor.)
  • 5 cl Belberry Mangovinäger

För chutneyn:

  • 1 dl Olivolja
  • 2 g spiskummin
  • 2 g korianderfrön
  • 200 g Purjolök
  • 200 g Mango
  • 1 dl Belberry Mangovinäger

Instruktioner
 

Förberedelser:

  • Börja med att koka upp pärlcouscous på låg värme. Följ anvisningarna på förpackningen.
    400 g Pärlcouscous
  • Skölj och hacka purjolöken.
    200 g Purjolök
  • Tärna mangon i bitar.
    200 g Mango

Chutney:

  • Medan couscousen kokas, Hetta upp lite olivolja i en stekpanna, lägg i kryddorna och stek purjolöken (spara lite purjolök för garnering) på hög värme tills den fått fin konstistens.
    2 g spiskummin, 2 g korianderfrön, 200 g Purjolök
  • Sänk värmen och lägg i mangon och mangovinägern. Låt sjuda i 10 minuter med lock på.
    200 g Mango, 1 dl Belberry Mangovinäger

Räkorna:

  • Hetta upp en stekpanna/grillpanna med olivolja, och lägg i baharat-kryddblandningen.
    10 g Baharat kryddblandning, 2 dl Olivolja
  • Lägg i räkorna och rör runt så de blandas med kryddorna. Tillaga tills räkorna blivit krispiga och fått fin färg.
    24 st Jätteräkor
  • Häll av vattnet från couscousen som bör vara färdig vid det här laget. Spola snabbt under ljummet vatten och lägg tillbaka i kastrullen. Couscousen skall fortfarande vara ljummen.
  • Blanda i cirka ½ dl olivolja och mangovinägern med couscousen.
    5 cl Belberry Mangovinäger

Uppläggning:

  • Lägg upp couscousblandningen på önskad servis och fördela ut chutneyn över den. lägg sedan på räkor i önskad mängd och garnera med färsk koriander och lite purjolök.
    Färsk koriander
  • Njut av din läckra skaldjursrätt!

Produkt/er som ingår:


0
Din varukorg