Venchi
Chokladkonstnär från 1878
Vi började för länge sedan, faktiskt 1878, med Silviano Venchi, en 20-åring från Turin som älskade choklad så mycket att han spenderade alla sina besparingar på två bronsgrytor och började experimentera, först i sin lägenhet, sedan i en liten plats på Via degli Artisti i Borgo Vaniglia, Turin .
Dessa experiment var så framgångsrika att efter några år kom Nougatine , en sötsak med Piemonte-hasselnötter, hackade, karamelliserade och överdragna med extra mörk choklad (vi rekommenderar att du läser om den här historien samtidigt som du provar lite) och Venchi Spa , ”den mest eleganta chokladbutiken i Piemonte ” heter bland annat ”Purveyor to the Royal Household”.
Idag finns inte längre det kungliga vapnet på förpackningen, men passionen , noggrann omsorg och modet att experimentera finns kvar. Och så var det som alla våra fantasifullt namngivna chokladpraliner skapades: vår Chocoviar , Tryffel , Gianduiotti , Cremini , barer, Suprema-pålägg, Gelato och Gourmetägg.
Visar alla 52 varor