STÄNG

HANDLA RECEPT INSPIRATION BILDBANK BLI ÅTERFÖRSÄLJARE OM FÖRETAGET KONTAKT

STÄNG

KATALOGER & BLANKETTER PROFIL ORDERHISTORIK LOGGA UT
×

Upptäck och inspireras av god smak från GastronomiLeverantören!

Typ av mat:
Typ av Måltid
Nyckelord:

Nudlar med fläsk och jordnötssås

Originalrecept av: Stubbs
Självklart funkar Stubbs marinader även lika bra till annat än grillat – Nudlar till exempel!
Relaterade nyckelord Stubbs, Stubbs Marinad Pork
Förberedelser 2 timmar
Tillagningstid 45 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Japanskt
Portioner 4

Utrustning

  • Ugn
  • Stekpanna

Ingredienser
  

  • 1 500g Fläskfilé
  • 1 förp. Nudlar (Lo Mein, Soba eller Risnudlar)
  • Matlagningsolja efter behov. Solrosolja eller Rapsolja

Marinad:

  • ½ Flaska Stubbs Marinad Pork
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 msk Färsk riven ingefära, eller ½ msk torkat ingefärapulver.
  • 2 st Lime

Jordnötssås:

  • 2,4 dl Jordnötssmör
  • 1,5 msk Sojasås (eller efter smak).
  • 1 msk Vitvinsvinäger
  • 1 msk Farinsocker (eller efter smak)
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 msk Färsk riven ingefära eller ½ msk torkat ingefärapulver
  • 2 st Lime
  • 1,2 dl Vatten
  • Valfritt: Sriracha eller annan het sås efter smak.

Garnering:

  • 100 g Osaltade rostade jordnötter
  • 3 st salladslökar

Instruktioner
 

Förberedelser:

  • Dagen innan, eller några timmar innan servering kan du börja med att göra marinaden.
  • Blanda Stubbs Marinad Pork tillsammans med grovhackade vitlöksklyftor, ingefära och pressad limejuice i en stor bunke eller förslutningsbar påse.
    ½ Flaska Stubbs Marinad Pork, 4 st vitlöksklyftor, 1 msk Färsk riven ingefära, eller ½ msk torkat ingefärapulver., 2 st Lime
  • Lägg i fläskfilén och låt den ligga i några timmar, eller över natten i kylen.
    1 500g Fläskfilé

Tillagning:

  • När du är redo att börja laga maten, förvärm ugnen till 225 grader och lägg aluminiumfolie i botten på en ugnsform.
  • Värm upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt tillräckligt med matlagningsolja för att täcka botten av pannan. När oljan hettats upp lägger du i fläskfilén och steker i minst 2 minuter på var sida så filén får en fin brun yta.
    Matlagningsolja efter behov., 1 500g Fläskfilé
  • Ta av fläskfilén från pannan och placera på foliet i ugnsformen. Häll över överbliven marinad och tillaga i ugn i 18-23 minuter eller tills den tjockaste änden på filen har en innertemperatur på 62-65 grader. Ta sedan av och låt vila i cirka 5 minuter innan servering.

Nudlar & Jordnötssås

  • Under tiden som köttet är i ugnen kan du tillaga nudlarna enl. förpackningens anvisningar. Häll av durkslag och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt lite olja så nudlarna inte klumpar sig eller fastnar i kastrullen.
    1 förp. Nudlar (Lo Mein, Soba eller Risnudlar)
  • För att göra jordnötssåsen blandar du samman jordnötssmör, sojasås, vitvinsvinäger, farinsocker, vitlök, ingefära, sesamolja, färskpressad limejuice, vatten & sriracha (om du valt att använda het sås) i en bunke. Vispa upp såsen eller mixa i en matberedare. Tillsätt mer farinsocker, limejuice, sesamolja eller het sås efter smak & tycke.
    2,4 dl Jordnötssmör, 1,5 msk Sojasås (eller efter smak)., 1 msk Vitvinsvinäger, 1 msk Farinsocker (eller efter smak), 3 st Vitlöksklyftor, 1 msk Färsk riven ingefära eller ½ msk torkat ingefärapulver, 1,2 dl Vatten, Valfritt: Sriracha eller annan het sås efter smak., 2 st Lime

Presentation:

  • Medan köttet vilar kan du passa på att slänga ihop nudlarna tillsammans med såsen, rostade jordnötter och skivad salladslök och blanda runt. Precis innan servering, skiva upp fläskfilén.
    100 g Osaltade rostade jordnötter, 3 st salladslökar
  • Separera över nudlarna i fyra skålar, toppa med fläskfilé och garnera med överbliven sås, jordnötter och ev. skivad salladslök.

Rätten kan serveras såväl varm som kall.

  • Smaklig Måltid!

Produkt/er som ingår:


0
Din varukorg