Norirullar med Tonfisk, gurka & sesamfrö
Utrustning
- Mandolin eller potatisskalare
Ingredienser
- 4 st Noriark
- 2 st Gurkor
- 2 dl Belberry Gurkvinäger
- 400 g Färsk tonfiskfilé
För Vinägrett:
- 1 dl Sojasås
- 5 cl Sesamfröolja Vi rekommenderar La Tourangelle Sesamfröolja!
- 1 dl Belberry Gurkvinäger
Garnering (Valfritt)
- Sesamfrön (Rostade)
Instruktioner
Förbedelser:
- Använd mandolin eller potatisskalare för att skiva gurka på längden till tunna skivor ner till fröna.2 st Gurkor
- Lägg i gurkskivorna i ett bad med gurkvinägern och låt marinera i 10 minuter.2 st Gurkor, 2 dl Belberry Gurkvinäger
- Ta upp gurkskivorna och låt de rinna av.2 st Gurkor
Tillagning:
- Placera ut dina noriark på en sushi-matta och lägg på de marinerade gurkskivorna, lägg sedan på tonfiskskivorna.4 st Noriark, 2 st Gurkor, 400 g Färsk tonfiskfilé
- Rulla ihop till sushirullar med sushi-mattan. Kom ihåg att trycka på när du rullar så de håller sig kompakta.
- Lägg i in i kylen medan du blandar ihop vinägretten.
Vinägrett:
- Mixa ihop alla ingredienserna för vinägretten i en skål.1 dl Sojasås, 1 dl Belberry Gurkvinäger, 5 cl Sesamfröolja
Presentation:
- Ta ut rullarna ur kylen och skör upp i lika stora bitar och arrangera upp med gurka om du har några skivor över.
- Häll gärna över lite av vinägretten på rullarna. Avsluta med att strö över några rostade sesamfrön för extra smak och garnering.Sesamfrön (Rostade)
- Servera!
Produkt/er som ingår:
-
Gurkvinäger62.00 /st