STÄNG

HANDLA RECEPT INSPIRATION BILDBANK BLI ÅTERFÖRSÄLJARE OM FÖRETAGET KONTAKT

STÄNG

KATALOGER & BLANKETTER PROFIL ORDERHISTORIK LOGGA UT
×

Upptäck och inspireras av god smak från GastronomiLeverantören!

Typ av mat:
Typ av Måltid
Nyckelord:

Honeyed peach & pistachio Pavlova

Originalrecept av: Belvoir Farm
Tillagningstid 2 timmar
Måltid Efterrätt

Ingredienser
  

Till Pavlova:

  • 5 st äggvitor Stora ägg
  • 175 g Strösocker
  • 100 g ljust farinsocker
  • 1 tsk majsmjöl
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Garnering:

  • 100 ml BelvoirFarm Alkoholfri Peach Bellini
  • 100 ml flytande honung
  • 5 st persikor
  • 300 ml vispgrädde
  • 1 st vaniljstång (ej frön)
  • 200 ml Grekisk Yoghurt
  • 85 g Grovt hackade pistagenötter

Instruktioner
 

  • Vispa äggvitorna med elvisp, i en bunke av glas eller metall, tills de bildar stela toppar. Tillsätt strösockret,1 msk i taget, fortsätt att vispa allt eftersom. När marängen börjar bli tjock och glansig tillsätt farinsockret på samma sätt, fortsätt vispa i ytterligare1-2 minuter till en fast och blank maräng. Tillsätt nu majsmjöl och vinäger och vispa till en slät massa.
  • Värm ugnen till 160°C/140°C varmluftsugn. Använd en 20 cm plåt eller kakform som mall, rita en cirkel på ett stort bakplåtspapper, vänd det och lägg på en stor bakplåt. Klicka ut lite maräng i varje hörn av bakplåten och lägg bakplåten ovanpå – på så sätt glider den inte.
  • Använd baksidan av en stormetallsked och forma ut marängen på den bakplåtspappersklädda plåten, använd cirkelmallen som en guide för att göra en symmetrisk cirkel. Använd skeden för att göra ett hål i mitten (för att senare lägga grädde och frukt i) och gör några marängpiggar runt kanterna.
  • Ställ i mitten av ugnen och sänk temperaturen till 140°C/120°C varmluftsugn. Låt marängen stå i ugnen 1 timme och 10 minuter, stäng sedan av ugnen och låt den stå tills den är helt kall (gärna över natten).

Garneringen

  • Till garneringen, häll honung ochPeach Bellini i en panna rör om och värm upp till en sås. Lägg i persikoskivoroch stek i 1-2 minuter på varje sida på ganska hög värme, tills de mjuknar menfortfarande håller formen. Kyl ner helt och fyll i mitten av pavlovan.

0
Din varukorg