STÄNG

HANDLA RECEPT INSPIRATION BILDBANK BLI ÅTERFÖRSÄLJARE OM FÖRETAGET KONTAKT

STÄNG

KATALOGER & BLANKETTER PROFIL ORDERHISTORIK LOGGA UT
×

Upptäck och inspireras av god smak från GastronomiLeverantören!

Typ av mat:
Typ av Måltid
Nyckelord:

Helstekt kotlettrad med dragonsenap, potatis och morötter

Originalrecept av: Clovis
Relaterade nyckelord Clovis, Clovis Dragonsenap
Tillagningstid 1 timme 15 minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 600 g Kotlettrad
  • 500 g Potatis
  • 3 st schalottenlökar
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 3 st Morötter
  • 20 g dragonsenap
  • Olivolja
  • Salt & peppar
  • Provence-örter

Instruktioner
 

  • Förvärm ugnen till 180°C. Ta ut köttet ur kylen minst 1 timme i förväg så det får vila till rumstemperatur.
  • Skala schalottenlök och vitlök och skär dem i bitar.
  • Hetta upp lite olja i en stekpanna och stekt kotlettraden. Stek i cirka 2 minuter på varje sida (tills den fått en fin stekyta). Ös den generöst med olivolja, salt och peppar.
  • Lägg över köttet i en ugnsfast form och bred på dragonsenap.
  • Lägg i potatis, morötter, schalottenlök, vitlök och örter från Provence i den ugnsfasta formen.
  • Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar efter behag.
  • Ställ in i ugnen på 180°C i en timme.
  • Ta ut ur ugnen och servera!

0
Din varukorg