STÄNG

HANDLA RECEPT INSPIRATION BILDBANK BLI ÅTERFÖRSÄLJARE OM FÖRETAGET KONTAKT

STÄNG

KATALOGER & BLANKETTER PROFIL ORDERHISTORIK LOGGA UT
×

Upptäck och inspireras av god smak från GastronomiLeverantören!

Typ av mat:
Typ av Måltid
Nyckelord:

Chelsea-Bullar med Blodapelsinmarmelad-fyllning från Thursday Cottage

Originalrecept av: Thursday Cottage
Klibbiga och härliga, dessa Chelsea-bullar är utsökt goda till kaffet vid elvafikan!
Tillagningstid 3 timmar 10 minuter
Kök Engelskt
Portioner 9 bullar

Utrustning

  • Bakplåt
  • Ugn
  • (Valfritt) Matberedare

Ingredienser
  

Till degen:

  • 400 g Starkt vetemjöl, skiktat Kallas också specialvetemjöl
  • 50 g Strösocker
  • 1 nypa havssalt
  • 1 förp. 7g Torrjäst
  • 50 g Smör
  • 150 ml Mjölk
  • 1 st Ägg

Fyllning

  • ½ Burk Thursday Cottage Blodapelsinmarmelad
  • 75 g Vinbär
  • 75 g Valnötter
  • 1 tsk Mixed Spice Kryddblandning gjord på kanel, ingefära, kryddnejlika och muskot.

(Valfritt) Glasyr

  • 100 g Skiktat florsocker
  • 2 tsk vatten

Instruktioner
 

Förberedelser: Degen

  • Vispa lätt upp ägget så gulan och mixas ihop.
    1 st Ägg
  • Smält smöret i en kastrull
    50 g Smör
  • Häll i alla ingredienserna för degen i bunke och mixa till en len och mjuk deg.
    400 g Starkt vetemjöl, skiktat, 50 g Strösocker, 1 nypa havssalt, 1 förp. 7g Torrjäst, 50 g Smör, 150 ml Mjölk, 1 st Ägg
  • Lägg ut mjöl på en plan yta och knåda degen tills den blir elastisk, alternativt knåda i en matberedare i 5 minuter.
  • Lägg den nyknådade degen i en lätt inoljad bunke och täck över med plastfolie. Låt stå i rumstemperatur i cirka 1 tim 30 min för att jäsa

Tillagning

  • När degen jäst till ungefär dubbel storlek, sprid ut mjöl över en plan yta och lägg på degen. Slå degen och pressa ut den till en rektangulär form, cirka 20x25cm stor.
  • Bred på marmeladen över hela ytan, strö över vinbär, valnötterna och mixkryddan jämnt över deg-ytan.
    ½ Burk Thursday Cottage Blodapelsinmarmelad, 75 g Vinbär, 75 g Valnötter, 1 tsk Mixed Spice
  • Börja rulla ihop degen från kortsidan till en korv och skär sedan upp den i bitar som är ungefär 20cm tjocka. Lägg bullarna med skärsidan uppåt på en bakplåt.
  • Sätt baklåten åt sidan i rumstemperatur i cirka 45-60 minuter och låt bullarna svälla ytterligare.
  • Under tiden som bullarna sväller, sätt igång ugnen på 200 grader (180 för varmluft).
  • Baka i ugnen i ungefär 20-25 minuter tills de fått en fin gyllenbrun färg.

(Valfritt) Förbered Glasyr

  • Medan bullarna bakas i ugnen, mixa florsockret med vatten i en bunke, tillsätt lite vatten i taget tills du uppnått en len konsistens på glasyren. Du kan även tillsätta lite vaniljsocker för extra smak om så önskas.
    100 g Skiktat florsocker, 2 tsk vatten

(Valfritt Glasyr):

  • Medan bullarna fortfarande är varma, bred på glasyren över bullarna direkt på plåten.
  • Servera och njut!

0
Din varukorg